Skip to main content

Even voorstellen

Kees en Marion Kruitwagen, wijngaardeniers met passie!

Kees Kruitwagen

“Ik kom pas terug als ik Frans spreek als de Fransen!”

In 1972 zei Kees Kruitwagen tegen zijn vader: “Ik ga naar Frankrijk om het wijnvak te leren. Graag zou ik alle wijnstreken in Frankrijk bezoeken om het product, de streek, de mens en zijn gewoontes, de keuken etc. te leren kennen en te doorgronden.” Enigszins aanmatigend voegde hij er aan toe: “Ik kom pas terug als ik Frans spreek als de Fransen!”

Zo leerde hij Frankrijk kennen

Later moest hij bekennen iets eerder dan beloofd te zijn teruggekomen, maar in de drie jaren die hij doorbracht in zijn geliefde Franse streken, werkte hij in de Bourgogne en in Bordeaux, in de Loire en de Elzas en ook de Champagnestreek werd niet overgeslagen. Zijn werkzaamheden betroffen niet alleen de oogst, maar ook kelderwerk, bottelen en selecties samenstellen in het laboratorium, kortom van kelder tot kantoor. Kees werkte bij kleine wijnboeren, bij tussenpersonen en bij exporthuizen. Tijdens zijn vrije weekenden fietste hij al proevend door de regio en ontmoette hij de wijnboeren, werd uitgenodigd mee te eten en zo leerde hij Frankrijk kennen en waarderen; kortom vrijwel elk raakvlak met wijn werd bezocht en letterlijk en figuurlijk beproefd.

Langzaam maar zeker ontrolde zich voor Kees een patroon. Hij kon antwoord geven op de vraag: Waarom smaakt een Bordeaux anders dan een Bourgogne, waarom is het flestype anders, hij trachtte een samenhang te zoeken en te vinden tussen ogenschijnlijke tegenstellingen. De wijnvoedingsbodem kreeg steeds meer vat op Kees en zijn liefde voor het vak wijn kreeg diepgang.

Na de jaren in Frankrijk keerde hij naar Nijmegen terug met een schat aan ervaring. Hij werkte vervolgens bij gerenommeerde wijnhuizen in Nederland, waar het assortiment overeenkwam met zijn leer- en werkervaring. Van tafelwijn tot wereldtop, hij mocht vele mooie wijnen proefondervindelijk leren kennen, waardoor zijn palet en ervaring rijker en uitgebreider werd.


Marion Kruitwagen

Passie en Bourgondisch genieten

Wat is er aangenamer dan mooie momenten met elkaar delen onder het genot van wijnen en spijzen. Bourgondisch genieten en het creëren van mooie ontmoetingen, gecombineerd met gastvrijheid en persoonlijke aandacht. Daar staat Wijngaard De Kruithof in Ophemert voor. De passie van Marion voor koken vormt een mooie aanvulling op de passie van Kees voor wijn. In het creëren van mooie wijn/spijs combinaties nemen Kees en Marion hun gasten graag mee op deze culinaire reis.

Huisgemaakte producten
Of het nu gaat om hapjes bij een wijnproeverij, amuses en luxe gerechtjes bij een High White Wine of om ontvangsten met uitgebreide wijn/spijs arrangementen, Marion werkt met zorg aan haar huisgemaakte producten en maakt het de gasten graag naar de zin.
Genieten van het leven
Een bezoek aan Wijngaard De Kruithof is even ontsnappen aan de hectiek van alledag en samen met familie en/of vrienden genieten van het leven en van mooie momenten. Een bijzondere ontmoetingsplek in Gelderland, een plekje in De Betuwe om te genieten en te ontspannen.

Waar staan wij voor

Onze missie, visie, kernwaarden en doel

Missie

De kwaliteit van onze Nederlandse wijn combineren wij met onze passie voor Bourgondisch genieten en het creëren van mooie ontmoetingen.

Visie

Eerlijke kwaliteitsproducten ontstaan alleen maar door op een eerlijke en duurzame manier te werken.

Kernwaarden

Wij werken op een duurzame en ambachtelijke wijze aan de kwaliteit van onze producten, met oog voor detail in alles wat wij doen en met oprechte en persoonlijke aandacht.

Doel

Wijngaard De Kruithof heeft als doel het bieden van mooie wijnen en spijzen voor liefhebbers van het leven en het creëren van een onthaastingsplek in de hectiek van alledag.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.