Onze wijnen

De Witte Heerlijckheid – Ambrozijn

Wijngaard De Kruithof - De Witte Heerlijckheid Ambrozijn

Oogstjaar 2019

Een droge witte wijn met subtiele vanilletonen door de korte rijping op Frans eikenhout. Ambrozijn was het voedsel dan wel de drank van de Griekse goden die, gezeten op de berg Olympos, hun rijk bestuurden. De goden gebruikten ambrozijn om zich van onsterfelijkheid te verzekeren. Ambrozijn is een evenwichtige en karaktervolle wijn, gemaakt van de Souvignier Gris druif, die u zal verzekeren van onvergetelijke momenten. Een perfecte begeleider van gevogelte, kalfsvlees of risotto. De Witte Heerlijckheid – Ambrozijn, een ware godendrank.

De Witte Heerlijckheid – Nectar

Wijngaard De Kruithof - De Witte Heerlijckheid Nectar

Oogstjaar 2019

Een frisse, fruitige witte wijn van de Johanniter druif met een bloemrijk bouquet. Nectar was de drank van de Griekse goden die, gezeten op de berg Olympos, hun rijk bestuurden. De goden gebruikten nectar om zich van eeuwige jeugd te verzekeren. Onze Nectar zal menigeen bekoren als aperitiefwijn en is ook een perfecte begeleider van asperges, schelp- en schaaldieren, gerookte zalm of andere visgerechten. De Witte Heerlijckheid – Nectar, een ware godendrank.

De Brute Heerlijckheid – Extra Brut

Wijngaard De Kruithof - De Witte Heerlijckheid Reserve

Oogstjaar 2018

Deze mousserende kwaliteitswijn uit Ophemert is gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle’. Van een speciale selectie van de oogst van de Johanniterdruif uit het zonovergoten jaar 2018 wordt de basiswijn gemaakt voor deze mousserende kwaliteitswijn. Daarna volgt de tweede gisting op fles en de rijping op gist gedurende 18 maanden. Dit resulteert in een fraaie mousserende wijn met een stijlvol karakter. De Brute Heerlijckheid is fris en fruitig met licht bloemige tonen en een delicate mousse van fijne belletjes. Van De Brute Heerlijckheid kunt u elk moment van de dag genieten.

De Witte Heerlijckheid – Dauwdruppel

Wijngaard De Kruithof - De Witte Heerlijckheid Dauwdruppel

jaar 2018

Een bloemrijke witte wijn van de Johanniter druif met een fruitig bouquet en florale tonen. De weldadige hoeveelheid zon maakt 2018 tot een topjaar, ook voor Wijngaard De Kruithof. De mooi gerijpte Johanniter druiven geven de wijn een rijkdom aan fruit mee. Dauwdruppel zal menigeen bekoren als aperitiefwijn en is ook in combinatie met gerookte zalm of andere visgerechten een echte Witte Heerlijckheid.

De Witte Heerlijckheid – Duizendschoon

Wijngaard De Kruithof - De Witte Heerlijckheid Dauwdruppel

jaar 2018

Een warm en zonovervloedig 2018, waardoor in deze witte wijn alle geur- en smaaktinten van de door de duizenden zonnestralen gerijpte druiven gevangen zijn. Een ‘mariage à deux’ met fraaie fruittonen van de Johanniter druiven en de volle rijkdom van het Souvignier Gris ras met korte rijping op eikenhout. Duizendschoon is een verleidelijke wijn van een weldadig rijk jaar 2018. Een wijn die zich in alle schoonheid presenteert en een perfecte begeleider is van visgerechten, gevogelte, kalfsvlees of risotto.

Wij verzorgen de verpakking en levering van onze wijnen graag op basis van uw wensen

Contact

Wijngaard De Kruithof

Pippertsestraat 12
4061 BK Ophemert

+31 (0)6 53 93 10 83 (Kees)
+31 (0)6 44 46 82 35 (Marion)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VNWP

Wijngaard De Kruithof is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Wijn Producenten (VNWP).

Wijngaard De Kruithof is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Wijn Producenten (VNWP).
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.